adobe
Beeld: Ken Wolter / Shutterstock.com

Adobe heeft het creëren van professionele apps een pak eenvoudiger gemaakt door de lancering van Adobe Experience Manager Mobile.

Advertentie

 
Vooralsnog had Adobe twee diensten voor het creëren van nieuwe apps, namelijk de Digital Publishing Solution en Adobe Experience Manager Apps. Om het eenvoudiger te maken voor bedrijven om professionele apps te ontwikkelen, heeft Adobe beide diensten samengevoegd onder de noemer Adobe Experience Manager Mobile. Met deze service kunnen verschillende teams in een bedrijf samenwerken om een goede app te creëren, zonder dat veel programmeerkennis noodzakelijk is.
 
De ontwikkelde apps kunnen in de eerste plaats connecteren met de bedrijfsdata voor interne toepassingen. Het is echter eveneens mogelijk om de applicaties te verspreiden via de app stores voor Android of iOS, waar klanten en partners de programma’s kunnen downloaden.
 
De nieuwe tool kan bovendien met de Marketing Cloud van Adobe worden gebruikt. Hierdoor kunnen bedrijven de ontwikkelde apps integreren met bestaande marketingoplossingen en statistieken over het interne gebruik van de applicaties extraheren.