Nieuws

IBM biedt 2,6 miljard dollar voor Truven Health Analytics

IBM heeft zijn oog gericht op Truven Health Analytics, een databedrijf dat gezondheidsgegevens verzameld. Het wil 2,6 miljard dollar neertellen voor de onderneming.

 
IBM heeft gisteren bekend gemaakt dat het Truven Health Analytics wil overnemen voor de mooie som van 2,6 miljard dollar. Het is de intentie van de computergigant om  THA toe te voegen aan Watson Health, IBMs clouddatabase voor de gezondheidszorg.
 
Als de acquisitie plaatsvindt, betekent dat de vierde grote aankoop voor IBM Watson Health sinds de oprichting van de afdeling in 2014. Truven Health Analytics heeft zo’n 2.500 werknemers en 8.500 klanten, waaronder Amerikaanse overheidsinstellingen, gezondheidsverzekeraars, medische bedrijven en hospitalen. De data van het bedrijf zal geïntegreerd worden in de bestaande database van IBM. “Na de aankoop zal IBM’s health cloud een van ‘s werelds grootste en meest diverse collectie herbergen van gezondheidsgerelateerde data, die een aggregaat bevat van meer dan 300 miljoen patiënten aangekocht uit drie bedrijven,” zegt IBM in zijn persmededeling.
 
Maar het is IBM niet alleen om de data van THA te doen volgens Anil Jain, Vice-President van Watson Health: “We krijgen de data en alle benodigdheden om daar mee aan de slag te gaan en ons te helpen met het schalen en [het voorzien van] op data en kennis gebaseerde inzichten,” vertelt hij in een interview aan TechCrunch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business