We verzamelden verschillende opiniemakers om naar hun mening te vragen over de belangrijkste IT-trends van 2016. Hier leest u de analyse van Jo Maes, CEO van Ordina Belgium.

 
In de rubriek ‘Vision on 2016’, een interessante vraag- en antwoordreeks, geven wij naar jaarlijkse gewoonte een aantal vooraanstaande opiniemakers uit de ICT-sector de kans om hun visie voor het nakende jaar mee te delen. Dit jaar gaan de vragen over welke IT-trends (mobile, Internet of Things, Cloud, Big Data) gaan overheersen, hoe hun bedrijf denkt het verschil te kunnen maken in 2016 en wat de toegevoegde waarde hiervan gaat zijn voor hun klanten.

Welke IT-trends (mobile, Internet of Things, Cloud, Big Data) zullen volgend jaar overheersen?

Digitale interactie zal nog belangrijker worden in 2016. ICT ondergaat een humanisering, waarbij de mens meer centraal zal komen te staan. Daarnaast zullen volgend jaar de eerste echt professionele toepassingen van het Internet of Things het levenslicht zien, en die communicerende toestellen brengen een nieuwe explosie van data met zich mee. Ook IT-security zal niet aan belang inboeten, integendeel. De zorgen voor de veiligheid van data zullen niet meer tot een afdeling beperkt blijven: iedereen binnen een organisatie zal zich op een of andere manier moeten inzetten om bedrijfsgegevens correct af te schermen.

Hoe denkt u als bedrijf het verschil te maken in 2016? Wat is de toegevoegde waarde voor uw klanten?

Ordina vertrekt altijd vanuit de noden van de klant om oplossingen aan te reiken of uit te denken, dat is volgens mij een van onze grootste sterktes. Verder hebben we, met oog op de toekomst, heel wat expertise opgebouwd op het vlak van Internet of Things. Kijk maar naar onze samenwerking met Proximus rond LoRa. Bovendien wil Ordina niet zomaar een service aanbieden. Wij zetten in op innovatief beheer: we helpen niet alleen om dagelijkse IT-taken vlot te laten verlopen, we durven ook toekomstgericht met klanten te werken.