Bitcoin
Bron: www.sdtimes.com

Blockchain, de onderliggende technologie voor de verhandeling van bitcoins, krijgt steeds meer aandacht van traditionele spelers. IBM geeft zijn klanten nu de mogelijkheid om blockchain in de cloud te gebruiken.

Advertentie

 
IBM gokt erop dat blockchain een gouden toekomst te wachten staat, en treuzelt niet om de technologie in zijn cloudservices te integreren. Sinds kort voorziet het bedrijf een clouddienst die ontwikkelaars toelaat om blockchain-netwerken te vormen waarbij ze gerelateerde apps kunnen uittesten en gebruiken.
 
Blockchain is een technologie die aan de basis ligt van de populariteit van de digitale munt bitcoin. Dankzij de blockchain-methode, waarbij alle bitcointransacties worden bijgehouden in een gedecentraliseerd register, is fraude met de valuta zeer moeilijk.
 
IBM Blockchain moet het gebruik van de technologie versoepelen voor geïnteresseerden. “In twaalf seconden kan een ontwikkelaar zijn eigen mini blockchain speeltuin opzetten,” zegt Jerry Cuomo, Vice-President van blockchain-technologieën bij IBM. “Een minuut later kunnen ze hun eerste blockchain test-applicatie laten draaien.”
 
Iedereen kan zich opgeven om de dienst te gebruiken. De service draaien op een beperkte hoeveelheid computers is gratis. Gebruik je een groot aantal cloudservers, dan vraagt IBM wel een vergoeding.

Advertentie