Nieuws

IBM lanceert Quarks: een ontwikkeltool voor IoT-apps

Om bedrijven te helpen bij het maken van applicaties voor slimme toestellen heeft IBM Quarks gelanceerd, een open source tool voor het ontwikkelen van IoT-apps.

 
Het Internet of Things kent al gedurende enige tijd een grote populariteit. Het gebruiken van een wearable om de gezondheid van diabetespatiënten te controleren of een slimme helm voor mijnwerkers heeft dan ook erg veel voordelen.
 
Bij deze toepassingen moet het echter mogelijk zijn om data te monitoren op het niveau van de sensoren, waarna deze in realtime doorgestuurd moet worden. Met deze problematiek in het achterhoofd heeft IBM Quarks gelanceerd, een ontwikkeltool voor IoT-apps.
 
Quarks is gebaseerd op IBM Streams, een tool voor het verwerken van grote hoeveelheden live data. Het nieuwe product van IBM is echter een open source tool waarmee programmeurs applicaties voor hun slimme toestellen kunnen ontwikkelen. Met Quarks zal men op een eenvoudige en efficiënte manier gebruik kunnen maken van de live data die door slimme toestellen worden verzameld.
 
IBM is niet het eerste bedrijf dat zijn zinnen heeft gezet op het Internet of Things. Cisco kocht bijvoorbeeld eerder deze maand Jaspers Technologies al op om zich meer op IoT te kunnen richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business