Nieuws

IBM introduceert veilige mainframe voor hybrid cloud

IBM's nieuwste mainframe legt de klemtoon op beveiliging in een hybrid cloud omgeving. De z13s blinkt zowel uit in security als prestaties, volgens het bedrijf.

 
IBM stelt de z13s voor, een mainframe ontworpen om cyberaanvallen beter te weerstaan. De z13s voorziet deze security features in een hybrid cloud omgeving en is gericht op bedrijven van gemiddelde grootte.

De beveiliging van het mainframe bevat onder andere nieuwe en snellere versleutelingstechnologie, multifactor authentificatie, integratie met IBM’s beveiligingssoftware en een uitgebreid ecosysteem voor z Systems met als nieuwste securitypartners Blackridge, Forcepoint en RSM Partners. Bovendien verliest IBM ook de prestaties van de z13s niet uit het oog. Het systeem kan bogen op 4 TB aan geheugen, wat 8 keer meer is dan voorgaande single-frame mainframes. “Dit alles zorgt voor een veiligere end-to-end hybrid cloud-omgeving. Ze garandeert dat organisaties hun meest gevoelige data kunnen beschermen zonder aan prestaties in te boeten,” aldus het bedrijf.
 
In de productportfolio van IBM wordt de z13s het nieuwe instapmodel voor mainframes. Het systeem zal vanaf maart beschikbaar zijn voor geïnteresseerden.
 
beeld: Tomasz Bidermann / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business