Dropbox

Cloudopslagdienst Dropbox verhoogt zijn aanwezigheid in Europa. Via een nieuw kantoor in Amsterdam wil het effectiever binnen de markt in de Benelux opereren.

Advertentie

 
Om beter beschikbaar voor zijn zakelijke klanten in de Benelux te zijn, opent ontwikkelaar Dropbox een nieuw kantoor in Amsterdam. Voor de cloudopslagdienst is het het vierde Europese kantoor dat het opricht, na locaties in Dublin, Londen en Parijs.
 
“De Benelux is een belangrijk deel van de wereld voor Dropbox, met een van de hoogste Dropbox penetratie- en gebruikspercentages van alle regio’s – ongeveer 49 procent van de internetpopulatie in deze landen zijn Dropbox gebruikers,” zegt Thomas Hansen, Global Vice President Sales & Channel, in de aankondiging van het nieuws. Het Benelux-kantoor zal geleid worden door Country Manager Chris Moorjen, die overkomt van Google, waar hij Sales Lead was voor Google for Work Benelux.
 
Dropbox biedt twee zakelijke oplossingen aan: Dropbox business en Dropbox Enterprise. Het Enterprise aanbod is gericht op grote bedrijven. Samen met het nieuws van zijn Benelux-kantoor laat het storagebedrijf ook weten dat het zijn plannen voortzet om hosting van data binnen Europa te voorzien in 2016. In het derde kwartaal van dit jaar zou dat een feit moeten zijn. Hiervoor zal Dropbox gebruikmaken van een Duitse site en de diensten van provider Amazon Web Services.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.