Nieuws

Groei Twitter gaat de verkeerde kant op

Twitter zit in een woelige periode. Het laatste financiële verslag zal daar waarschijnlijk geen verandering in brengen, ondanks een solide omzet: het netwerk ziet zijn gebruikersaantallen dalen.

 
Twitter heeft een miljoen van zijn Amerikaanse gebruikers verloren in het voorgaande kwartaal. Daarmee stagneert het gebruikersaantal van het netwerk. In plaats van de gehoopte groei naar 325 miljoen Twitteraars, blijft het totaal op 320 miljoen steken. Het is een veeg teken voor het sociale medium, dat momenteel een moeilijke periode doormaakt.
 
Het netwerk heeft de laatste jaren heel veel moeite gedaan om de groei van zijn aantal actieve bezoekers te stimuleren. Dat totaal lijkt te blijven steken rond zo’n 300 miljoen gebruikers, ondanks de introductie van verschillende nieuwe features om precies dat bezoekersaantal op te krikken. Heel recent nog brak Twitter met zijn tekenlimiet, en sinds gisteren zijn er ook verandering doorgevoerd aan de tijdlijn.
 
Of die nieuwe functies een negatieve dan wel positieve impact zullen hebben op de groei, moet het volgende kwartaalverslag uitwijzen. CEO Jack Dorsey stelde dat het sleutelen aan het platform nog niet ten einde was. Onder andere de de werking van @-vermeldingen in tweets zou onder de loep genomen worden.
 
De bezoekersaantallen buiten beschouwing gelaten, kon Twitter redelijke cijfers voorleggen. Het maakte een omzet van 710 miljoen dollar, een jaar-op-jaar stijging van 48 procent. Daartegenover stond wel een verlies van 90,2 miljoen dollar. De aandelen van het netwerk hebben een horrorjaar achter de rug: ze zijn over de periode 70 procent in waarde gezakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business