Blackberry

In een poging om opnieuw winstgevend te worden, ontslaat Blackberry 200 werknemers. Eerder werden reeds 75 mensen ontslagen.

Advertentie

 
De situatie bij Blackberry is precair. De verkoop van smartphones is al jaren tanende, wat zich uit in een enorm imagoverlies voor het eens zo hoog gewaardeerde bedrijf. De Blackberry Priv, een smartphone op basis van Android, krijgt gemengde kritieken en het eigen Blackberry 10 lijkt op sterven na dood.
 
Daarbovenop komen nu de berichten dat het bedrijf 200 mensen moet ontslagen, nadat het eerder al 75 mensen liet gaan, waaronder de uitvinder van het Blackberry Messenger-systeem. Volgens sommige, onbevestigde berichten zou het werkelijke cijfer ondertussen al dichter bij 1000 liggen.
 
Blackberry zelf kondigde de ontslagen nogal laconiek aan als ‘een klein aantal’ werknemers. Daarnaast riep het bedrijf heel luid dat het nog steeds nieuwe mensen aanwerft. Deze berichten komen in het spoor van Blackberrys strijd tegen de kwatongen die beweerden dat het bedrijf zijn Blackberry 10 ging laten vallen. Het bedrijf zag zich daarom genoodzaakt om een bericht te verspreiden waarin het zijn ondersteuning en vertrouwen in het OS nogmaals uitsprak.