De overname van VikingCo door Medialaan is bijna een feit. De laatste officiële instantie gaf groen licht, waardoor ze binnen enkele dagen wordt afgerond.

Advertentie

 
Eind vorig jaar kondigde Medialaan de overname van VikingCo, het moederbedrijf van Mobile Vikings, aan. Een dergelijke overname mag niet zomaar: zowel België als de Europese Unie moeten hun fiat geven. Eerder deze week keurde de Belgische Mededingingsautoriteit de zet goed, en nu gaf ook de Europese commissie haar goedkeuring. Met de nodige groene lichten op zak kan de overname in enkele dagen afgerond worden.
 
Medialaan wordt zo voor 100 procent eigenaar van VikingCo en Mobile Vikings. Het bedrijf achter onder andere VTM en Qmusic heeft zo twee MVNO’s in handen. Mobile Vikings zal samen met Jim Mobile onder Medialaan Mobile terecht komen. Geen van bovenstaande spelers is in het bezit van eigen netwerkinfrastructuur. Beiden werken via het Base-netwerk.

Nieuwe baas

Herbert Vanhove, directeur van Medialaan Mobile, zal VikingCo gaan leiden. “We zijn bijzonder trots dat VikingCo en Medialaan de handen in elkaar kunnen slaan. Ik kijk er persoonlijk ook naar uit om samen met het VikingCo-team het succesverhaal van VikingCo verder uit te bouwen.” Mobile Vikings en Jim Mobile leveren Medialaan samen een kleine half miljoen klanten op.
 
Medialaan is niet de eerste of de enige mediaspeler die zich toelegt op mobiele dienstverlening. Ook Telenet, mede-eigenaar van Vier en Vijf, is actief in de mobiele telefoniewereld. Met een eigen mobiele poot kan Medialaan zijn concurrent op twee vlakken te lijf gaan.
 
Vermoedelijk blijven de gevolgen voor de klanten van Mobile Vikings beperkt. De provider groeide uit tot een populair bedrijf dat op een uitstekende en toegankelijke manier aan klantenbinding deed. Medialaan zal niet te veel mogen veranderen aan de strategie en het image van Mobile Vikings wil het die klanten behouden. De provider werkt immers niet met lange abonnementen, zodat iedere gebruiker ten allen tijde eenvoudig kan overschakelen op een concurrent.

Advertentie