sas

SAS, specialist op het gebied van business analytics software, blijft de marktleiderspositie behouden. Hun omzet van 3,16 miljard dollar in 2015 betekent een fikse groei van 2,4% in vergelijking met 2014.


 
Het Amerikaanse softwarebedrijf SAS heeft in 2015 een omzet van 3,16 miljard dollar behaald. Dat vertaalt zich naar een stijging van maar liefst 2,4% tegenover de omzet van het jaar daarvoor. Bovendien sleepte SAS gedurende 2015 ongeveer 1800 nieuwe klanten in de wacht én steeg de verkoop van softwareproducten met 12%.
 
SAS is sinds de oprichting in 1976 een succesvolle onderneming in BI en analyse-software. Veertig jaar later kan het bedrijf nog altijd spreken van een jaarlijks omzetgroei, iets wat niet velen gegeven is. Het succes is waarschijnlijk te danken aan de nieuwe kansen op een groeiende markt: de vraag naar data management- en analytics-oplossingen blijft wereldwijd hardnekkig stijgen.
 
Daarnaast staat SAS bekend om de nadruk op innovatie. Zo ging 25% van de omzet in 2015 naar eigen onderzoek en ontwikkeling, en kwam het bedrijf naar buiten met vernieuwende projecten, zoals SAS Cybersecurity en SAS Event Stream Processing, die door klanten werden gesmaakt. In de toekomst wilt het bedrijf zijn leiderspositie behouden door onder andere te blijven investeren in mobiele, cloud- en IoT-oplossingen.