De mobiele operator Mobistar verandert na twintig jaar van naam. Het bedrijf zal eind dit jaar de omschakeling naar "Orange" maken.


 
De mobiele provider Mobistar laat zijn naam vallen ten voordele van het merk Orange in België. De raad van bestuur heeft het voorstel van het management goedgekeurd. Eind dit jaar moet de wijziging een feit worden.
 
De naamsverandering is onderdeel van een bredere omschakeling, die de telefoonoperator anders in de markt moet zetten. De nieuwe benaming moet toelaten de “transformatie te dynamiseren en zijn strategische groei te ondersteunen, door middel van het aanbieden van nieuwe diensten aan consumenten en bedrijven. De introductie van het merk Orange zal Mobistar toelaten om zijn positie op de Belgische markt te versterken, niet alleen als een mobiele, maar ook als een convergente speler,” aldus Mobistar bij de aankondiging van het nieuws.
 
Mobistar maakt de overstap op basis van diepgaande analyses die het de afgelopen jaren uitvoerde. Die wezen uit dat de merkwijziging een gunstig effect zou hebben. “De aanname van een groot internationaal merk zoals Orange zal de onderneming in staat stellen om de Belgische markt te blijven dynamiseren in het voordeel van de consument. Het is daarom dat onze Raad van Bestuur zonder reserve en unaniem heeft gestemd vóór de merkwijziging zodat Mobistar zich verder kan ontwikkelen onder het merk Orange,” verklaart Jan Steyaert, voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.
 
Klanten hoeven niets speciaals te doen als gevolg van de wijziging, Mobistar zal hen later informeren. Aan de eigendomsstructuur van het bedrijf, dat nu voor 53 procent in handen is van Orange, wordt niet getornd in het kader van de herpositionering.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.