Lenovo

Wereldwijd draait de verkoop van smartphones op een laag pitje. Onder andere door de aankoop van Motorola weet Lenovo echter winst te maken.

Advertentie

 
De verkoop van zowel PC’s, als smartphones loopt wereldwijd slecht. Ook Lenovo wist vorig kwartaal minder producten aan de man te brengen. De verkoop van smartphones zakte met 4 procent en het Chinese bedrijf verkocht 4,2 procent minder PC’s.
 
Toch heeft de fabrikant ook positief nieuws te melden: Lenovo maakte eindelijk terug winst met zijn smartphones. Hiermee houdt Lenovo zich aan de belofte om zijn mobiele kant binnen de vier tot zes kwartalen na de aankoop van Motorola winstgevend te maken. Ten opzichte van het derde kwartaal in 2015 werden maar liefst 25 procent meer Motorola-toestellen verkocht.
 
Ook op het vlak van PC’s doet Lenovo het niet slecht. Wereldwijd groeide Lenovo zijn aandeel op de PC-markt tot 21,6 procent en in zijn thuisland China eist het bedrijf zelfs 40 procent marktaandeel op. Hierdoor maakte Lenovo 300 miljoen dollar winst, ondanks de lagere verwachtingen van analisten.
 
Om deze positieve winstcijfers te kunnen voorleggen, heeft Lenovo echter de buikriem moeten aanhalen. Het Chinese bedrijf heeft namelijk op jaarbasis 1,35 miljard dollar bespaard en heeft maar liefst 3.200 medewerkers laten gaan.

Advertentie