bringme

Het jonge Belgische technologiebedrijf Bringme mag een gerenommeerde designprijs in ontvangst nemen voor het ontwerp van zijn slimme postboxen.


 
Het Belgische bedrijf Bringme heeft de internationale iF Design Award gewonnen. Het neemt daarmee zijn tweede designtrofee op korte tijd in ontvangst, nadat het in het najaar van 2015 ook al het Henry van de Velde label ontving van Design Vlaanderen.
 
Bringme is nog maar een jaar commercieel actief in België en Nederland. Het Leuvense bedrijf ontwikkelt slimme boxen voor het ontvangen en verzenden van pakketten. Met de iF Design Award voor zijn specifieke sector haalt het een prestigieuze prijs in huis: de internationale jury buigt zich over 5.000 inzendingen uit 53 landen. “De jury was onder de indruk over het feit dat het luik design bij Bringme veel meer omvat dan enkel het uiterlijk van de Bringme Box. Ze loofden de symbiose tussen de fysieke vormgeving en de gebruikservaring die Bringme volgens hen uniek maakt,” stelt het bedrijf in zijn persbericht.
 
“We steken enorm veel energie, tijd en geld in het design van elk aspect van Bringme om de gebruikservaring voor onze 85.000 gebruikers te verbeteren. We zijn dan ook erg blij met de prijzen omdat ze het bewijs zijn dat het loont om de lat hoog te blijven leggen voor al onze ontwikkelingen,” zegt Tim Driesen van Bringme.