Nieuws

Google schiet Apple voorbij als meest waardevolle bedrijf ter wereld

Voor het eerst in zes jaar weet Google, onder zijn nieuwe koepelorganisatie Alphabet, de titel van hoogste beursgenoteerde bedrijf ter wereld te veroveren.

 
Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft Apple ingehaald op de lijst van ‘s werelds meest waardevolle bedrijven. Het is van 2010 geleden dat het bedrijf die positie heeft binnengehaald. De ereplaats is het directe gevolg van de publicatie van Googles laatste kwartaalinkomen, dat globaal zeer positief was. Het nieuws deed de aandelen van het bedrijf pieken.
 
Alphabet zag zijn beurswaarde nabeurs stijgen tot 570 miljard dollar, meer dan de 535 miljard van Apple. Of die plotselinge sprong in waarde kan geconsolideerd worden door het bedrijf moet de toekomst nog uitwijzen, maar het is ongetwijfeld een opsteker voor de koepelorganisatie die in augustus werd opgericht.
 
Niet alles was rooskleurig in Alphabets laatste financiële rapport. De meer experimentele onderdelen van het bedrijf,  gegroepeerd in het verslag onder de noemer “other bets” – denk daarbij aan project Loon of Googles ontwikkeling van zelfrijdende autotechnologie – zorgden samen voor een operationeel verlies van 3,6 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business