De Fibar Group, bekend van domotica zoals het FIBARO-systeem, gaat een distributiesamenwerking aan met Copaco. Beiden willen hiermee een sterke groei nastreven in Europa.


 
Met het FIBARO-systeem is de Poolse Fibar Group een van de opkomende domoticamerken in Europa. Het systeem laat toe verschillende aspecten van uw woning zoals verlichting, stroomverbruik, zonnewering, via smartphone of tablet te automatiseren en te controleren. Fibar Group werd verschillende keren gelauwerd met onder andere de IF Product Design Award 2014, CES Innovation Award 2015 en de European Business Award.
 
Door deze nieuwe samenwerking wil Fibar Group het merk FIBARO in Europa versterken zegt Sales Director en Member of the Board Michal Rodziewicz. “We hebben vertrouwen in Copaco als partner en de bijdrage die ze gaan leveren in het verder versterken van het merk FIBARO in Europa,” aldus Rodziewicz.
 
Director bij Copaco België Luc Schulze beaamt dat er hoge verwachtingen heersen omtrent de overeenkomst: “FIBARO heeft domotica-oplossingen met een premium vormgeving en verpakking en dat spreekt een breed publiek aan. […] Ook is er ruimte voor onze partners om waarde toe te voegen aan dit merk met bijvoorbeeld pre-sales, installatie- en configuratiediensten.” Copaco staat vooral bekend als distributeur van ICT-producten en diensten – onder meer computers, cloud services, domotica-oplossingen – in de Benelux en Frankrijk.