Nieuws

Sony maakt zwaar verlies op mobiel

Terwijl Sony goede winst maakt op entertainmentafdelingen als Playstation, maar ziet zijn mobiele en camera-afdelingen zwaar inboeten.
beeld: Kobby Dagan / Shutterstock.com

Het zijn zware tijden voor traditionele fabrikanten van smartphones. HTC weet maar net het hoofd boven water te houden, Samsung kent al langer problemen met het rendabiliseren van zijn smartphones en zelfs Apple ziet een terugval in zijn verkoopcijfers. Ook Sony ziet dezer dagen sterretjes wanneer we het hebben over de mobiele afdeling.

In zijn jaarlijkse rapport, gaf technologiereus Sony meer duiding bij enkele cijfers. Algemeen gesproken zag het bedrijf zijn omzet stijgen met een halve procent, tot 21,5 miljard dollar. Deze cijfers zijn het gevolg van een poging van het bedrijf om alle afdeling wat uit te balanceren.

Alle entertainmentafdelingen deden het goed, met uitschieters bij Playstation en de Motion Picturesafdelingen. Ook Home Entertainment deed het goed, alsook de camera’s. Die laatste categorie zag dan wel een daling in verkoop, door een uitgekiende prijs/kwaliteitstrategie, wist Sony hier toch meer winst op te maken dan in het voorgaande jaar.

Waar de klappen vallen

Zoals reeds gezegd, ziet het er in de mobiele afdelingen een heel pak slechter uit. De mobiele afdeling verkocht 14,7 procent minder dan het voorgaande jaar, wat Sony zelf wijt aan zijn beslissing om geen winstgevendheid na te streven in dit deel. Het is een publiek geheim dat Sony hier vooral nog aanwezig wilt zijn op het moment dat de strijd om het Internet of Things losbarst.

De tanende verkoop van smartphones bij alle fabrikanten heeft voor Sony ook als gevolg dat zijn beldsensors minder goed verkopen, wat opnieuw een zware klap betekent voor het bedrijf. De afdeling verloor een aandeel van 12,6 procent, goed voor een kwartaalverlies van 97 miljoen dollar. Een groot verschil met de winst van 445 miljoen dollar het jaar ervoor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business