Sony

Terwijl Sony goede winst maakt op entertainmentafdelingen als Playstation, maar ziet zijn mobiele en camera-afdelingen zwaar inboeten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
In zijn jaarlijkse rapport, gaf technologiereus Sony meer duiding bij enkele cijfers. Algemeen gesproken zag het bedrijf zijn omzet stijgen met een halve procent, tot 21,5 miljard dollar. Deze cijfers zijn het gevolg van een poging van het bedrijf om alle afdeling wat uit te balanceren.
 
Alle entertainmentafdelingen deden het goed, met uitschieters bij Playstation en de Motion Picturesafdelingen. Ook Home Entertainment deed het goed, alsook de camera’s. Die laatste categorie zag dan wel een daling in verkoop, door een uitgekiende prijs/kwaliteitstrategie, wist Sony hier toch meer winst op te maken dan in het voorgaande jaar.

Waar de klappen vallen

Zoals reeds gezegd, ziet het er in de mobiele afdelingen een heel pak slechter uit. De mobiele afdeling verkocht 14,7 procent minder dan het voorgaande jaar, wat Sony zelf wijt aan zijn beslissing om geen winstgevendheid na te streven in dit deel. Het is een publiek geheim dat Sony hier vooral nog aanwezig wilt zijn op het moment dat de strijd om het Internet of Things losbarst.
 
De tanende verkoop van smartphones bij alle fabrikanten heeft voor Sony ook als gevolg dat zijn beldsensors minder goed verkopen, wat opnieuw een zware klap betekent voor het bedrijf. De afdeling verloor een aandeel van 12,6 procent, goed voor een kwartaalverlies van 97 miljoen dollar. Een groot verschil met de winst van 445 miljoen dollar het jaar ervoor.