Nieuws

Een derde van alle online transacties gebeurt via mobiel

Het aantal online betalingen blijft groeien. Met name transacties via smartphones is erg populair onder consumenten.

 
Uit cijfers van Adyen, een leverancier van betalingstechnologie, blijkt dat het voorbije kwartaal voor het eerst meer dan een derde van alle online betalingen vanaf mobiele toestellen gebeurden. Deze stijging komt met name door de opmars van betalingen via smartphones. Vroeger werd voornamelijk gebruik gemaakt van tablets om mobiele transacties uit te voeren, maar smartphones blijven aan terrein winnen. Hierdoor waren smartphones goed voor 17,5 procent van alle online transacties en tablets voor 16 procent.
 
In Europa is deze trend zelfs nog meer uitgesproken. Hier werden namelijk 23 procent van alle online betalingen uitgevoerd vanaf een smartphone en 11 procent met behulp van een tablet. In België waren deze cijfers 12 en 9 procent respectievelijk.
 

Betalingsmethodes

De groei van het wereldwijde mobiele betalingsverkeer valt met name toe te schrijven aan belangrijke Aziatische betalingsmethoden, zoals JCB, UnionPay en Alipay. 54 procent van alle JCB-betalingen werden namelijk uitgevoerd vanaf een mobiel toestel, bij UnionPay was dit aantal 31 procent en bij Alipay was dit getal 44 procent.
 
Wereldwijd blijft PayPal aan terrein winnen. Deze betalingsmethode steeg namelijk van 40 naar 42 procent. In Europa bleef iDEAL van Nederland daarentegen stabiel op 49 procent. Open Invoice van Scandinavië steeg tot 47 procent en Bancontact en Mr Cash in België was goed voor 39 procent.
 
“Visa en MasterCard zijn geruime tijd de onbetwiste leiders in mobiele betalingen geweest. Volgens de nieuwe statistieken is dit echter niet langer het geval”, aldus Julien Marlier, Country Manager van Adyen België. “Mobiele betalingen via browsers en binnen apps vormen naar onze mening de belangrijkste groeimotor voor e-commerce. We zijn met name onder de indruk van het versnelde groeitempo van mobiele transacties op basis van betalingsmethoden als JCB, PayPal en UnionPay.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business