Kubernetes
RECENSIEOVERZICHT
PRO
CON

VMWare kan sterke omzetcijfers voorleggen, maar kiest er toch voor om 800 personeelsleden te laten gaan. Het besparingsplan is voornamelijk verbonden met de positie van moederbedrijf EMC.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Softwarebedrijf VMWare heeft een herstructureringsplan aangekondigd en laat 800 mensen gaan. Het maakte de plannen bekend samen met de cijfers van zijn laatste financiële kwartaal. Die waren een stuk beter dan het jaar daarvoor. Tegelijkertijd liet het bedrijf ook weten dat CFO en COO Jonathan Chadwick het bedrijf verlaat. Hij wordt in maart als CFO vervangen door Zane Row, die zijn sporen verdiende bij Apple.
 
VMWare kon zijn laatste kwartaal afsluiten met een omzet van 1,87 miljard dollar, tien procent hoger jaar-op-jaar, en een winst van 373 miljoen dollar. De aangekondigde besparingen zullen gebruikt worden om te investeren in groeidomeinen, aldus het bedrijf.
 
De ontslagen moeten gekaderd worden in de bredere context: VMware is een dochterbedrijf van EMC, dat binnenkort zal samensmelten met Dell. Ook bij EMC zelf is er onlangs een ontslagronde ingeluid. Beide herstructureringen gebeuren naar aanloop van de nakende overname door Dell. Bij VMWare werken momenteel 18.000 mensen.