ontslag

Het management van De Persgroep vindt dat IT-projecten te traag worden opgeleverd. Een nieuw ICT-team moet soelaas bieden.

Advertentie

 
Maar liefst vier van de vijf ICT-directieleden van De Persgroep hebben hun ontslag gekregen, zo weet Data News. Vorige week raakte al bekend dat CIO Luc Verbist niet langer voor De Persgroep zou werken. Ook Guido Noppen, directeur infrastructure & operations, Isabel Van Mele, directrice projects & development, en PMO-manager Jan Coucke hebben ondertussen hun C4 gekregen. Hierdoor blijft enterprise architect Stephane Jans als enige over. Hij werd pas vijf maanden geleden aangeworven.
 
Als reden voor de verschillende ontslagen haalt De Persgroep aan dat IT-projecten niet snel genoeg werden opgeleverd. Het mediabedrijf wil daarom een nieuw IT-team aan stellen, welke geleid zal worden door Roel Buyzen. Buyzen werkt sinds 2011 voor De Persgroep als development & testing-manager.
 
De timing van de ontslagronde is echter verre van ideaal. Momenteel is de integratie met de Deense Persgroep-afdeling Berlingske Media en Nederlandse huis-aan-huisspecialist Wegener namelijk nog volop aan de gang. Bovendien is De Persgroep bezig met het vervangen van zijn backendinfrastructuur en krijgen tal van media-apps een update.

Advertentie