Sony

Sony wil zich verder toespitsen op de IoT-markt. Na enkele andere overnames, neemt het Japanse bedrijf nu ook Altair Semiconductor over.

Advertentie

 
Meer en meer toestellen en voorwerpen worden voorzien van netwerktoegang. Sony verwacht daarom dat LTE, wat momenteel al wordt gebruikt voor datacommunicatie bij smartphones, een belangrijke rol zal spelen voor het Internet of Things. Vandaar dat het Japanse bedrijf Altair Semiconductor zal overnemen voor 212 miljoen dollar. Er wordt verwacht dat de deal rond zal zijn tegen begin volgende maand.
 
Altair is een Israëlische ontwikkelaar van chiptechnologie en software gerelateerd aan de LTE 4G-standaard voor mobiele toestellen. Sony hoopt deze technologie te combineren met onder andere GNSS (Global Navigation Satellite System) en zijn beeldsensoren om nieuwe geconnecteerde toestellen te ontwikkelen.
 
Eerder kocht Sony het Brusselse Softkinetic Systems al op. Dit bedrijf maakte een gamma aan beeldsensortechnologieën, welke Sony wil gebruiken voor zowel imagingtoepassingen, als bredere applicaties. Ook kondigde het Japanse bedrijf in december aan dat het een overeenkomst had gesloten om Toshiba zijn CMOS-beeldsensoren- en geheugencontrollersfabriek in Japan over te nemen.

Advertentie