Nieuws

App Bol.com laat je bestellen met vingerafdruk

Vele iOS-toepassingen hadden het al en Android krijgt het binnenkort. Maar bij Bol.com kan het nu al: bestellen met je vingerafdruk.

De vingerafdrukscanner op smartphones is voor velen een geliefkoosde manier om het toestel te ontgrendelen of wachtwoorden automatisch in te vullen. Een korte vingerscan en alle deuren gaan open. Bij iOS is deze toepassing reeds wijdverspreid en ook Android 6, a.k.a. Marshmellow krijgt binnenkort uitgebreide ondersteuning voor de vingerafdrukscanner.

Bij Bol.com werkt het echter nu al. Klanten die de app van de webwinkel gebruiken op hun smartphone zullen vanaf nu zowel op iOS als op Android hun aankopen kunnen afrekenen met een vingerscan. Hierdoor moeten gebruikers niet meer inloggen met een wachtwoord, al is dat wel nog steeds een optie voor zij die de nieuwe methode niet vertrouwen.

De nieuwe app werkt met alle toestellen die een vingerafdrukscanner aan boord hebben. Vele gebruikers zullen de evolutie juichend onthalen, wat begrijpelijk is. E-commerce zit namelijk in lift. Vorig jaar steeg het aantal aankopen online al met 69 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook Coolblue ziet zijn omzet stevig stijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business