De release candidate van SharePoint Server 2016 wordt uitgerold naar testers. In tegenstelling tot vorige bètaversies, bevat SharePoint Server 2016 RC zo goed als alle features.

Advertentie

 
Microsoft wil SharePoint Server 2016 lanceren in de lente van dit jaar. Hiervoor heeft het bedrijf vorig jaar al verschillende bètaversies van de service uitgebracht, welke werden getest door meer dan 5.000 klanten. Blijkbaar gingen deze testen goed, aangezien Microsoft nu start met de uitrol van een release candidate. Indien ook deze versie positief wordt onthaald, staat niets Microsoft nog in de weg zijn beoogde deadline te halen.
 
Testers kunnen de release candidate van SharePoint Server 2016 downloaden van het Download Center van Microsoft. Deze versie kan zonder problemen rechtstreeks over SharePoint Server 2016 Beta 2 worden geïnstalleerd.
 

Verbeterde beveiliging en einde InfoPath

In SharePoint Server 2016 ligt de nadruk op hybride omgevingen. Ook zal de databeveiliging en toegang tot mobiele content en applicaties verbeterd zijn ten opzichte van vorige versies van de service. Bovendien zijn veel van de features van SharePoint Server 2016 momenteel al beschikbaar in SharePoint Online.
 
Als laatste zet Microsoft zijn plannen verder om een einde te maken aan InfoPath en SharePoint Designer. InfoPath 2013 en SharePoint Designer 2013 zullen namelijk de laatste versies van deze applicaties zijn. Wel is het mogelijk om in SharePoint Server 2016 en Office 365 gebruik te maken van InfoPath Forms Services. Deze ondersteuning zal blijven bestaan gedurende de gehele levensduur van SharePoint 2016. Dezelfde regels gelden voor SharePoint Designer.