DellVenue8Pro

Dell geeft zijn budgetvriendelijke bedrijfstablets een make-over die de prestaties van de toestellen naar boven stuwt.

Advertentie

 
Nadat Dell eerder al de prestaties van de Venue 10 Pro 5000 opvoerde, is nu de compactere Venue 8 Pro aan de beurt. Het 8-inch model krijgt een verse processor, waarbij de oude Intel Atom chip vervangen wordt door de nieuwe X5-Z8500 quadcore.
 
Dell lanceerde de Venue Pro 5000 toestellen in 2014, een periode waarin Microsoft ijverde om zijn Windows besturingssysteem in het budgetsegment te lanceren. De tablet startte toen vanaf 289 euro. Nu het bedrijf de professionele toestellen een hardware make-over geeft, gaat ook de prijs met 100 dollar naar omhoog voor de basisconfiguratie. De upgrade bevat naaste de nieuwe chip ook verbeterde camera’s voor- en achteraan, de toevoeging van een USB type-c poort, een micro sim sleuf en ondersteuning van NFC. De tablets komen nu ook standaard met Windows 10 Pro.
 
De configuratie van het basismodel blijft de 2GB RAM en 32 GB geheugen behouden, net als de 1.280 x 800 beeldschermresolutie. Het middensegment- en premiumversie krijgen daarnaast enkele extraatjes: de geheugenruimte van de het middenmodel stijgt naar 64 GB, bij de duurste tablet ontvang je nu dubbel zo veel RAM (4 GB) en een Full HD-scherm.
 
In tegenstelling tot de doorsnee consument, blijven bedrijven wel geïnteresseerd in tablets. De vernieuwing van Dells bedrijfsaanbod reflecteert die trend.