Nieuws

AMD doet beter dan verwacht, ondanks verlies

In zijn rapport van het vierde kwartaal maakt AMD bekend dat het verlies maakte. Toch vallen de cijfers beter mee dan verwacht.

 
AMD maakte in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar verlies, maar toch klinkt het rechtvaardig: de cijfers vallen immers beter mee dan verwacht. Netto bedroeg het verlies 102 miloen dollar, goed voor 13 cent per aandeel. Non-GAAP-verliezen bedroegen dan weer 10 cent per aandeel op een omzet van 958 miljoen dollar, een daling van 23 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
 
Wall Street had zich echter voorbereid op een verlies van 12 cent per aandeel. AMD deed dus een klein beetje beter dan verwacht. Ondanks deze verliezen, wijst CEO Dr. Lisa Su op de stevige winst die het bedrijf maakt met zijn afdeling voor Cumputing en Graphics.
 
Over het ganse jaar beschouwd, maakt het bedrijf een verlies van 28 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, oftewel 54 cent per aandeel. AMD wijst hiervoor naar de tanende pc-verkoop. Voor het komende kwartaal wordt een verlies verwacht van 11 cent per aandeel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business