Nieuws

Intel lanceert zesde generatie vPro-processors

De nieuwe processorreeks van Intel biedt behalve betere prestaties, ook een nieuwe authenticatiemethode.

 
Met de uitrol van de zesde generatie Intel Core vPro-processors voor zakelijke gebruikers wil Intel in de eerste plaats betere prestaties aan zijn klanten bieden. De processor is namelijk 2,5 keer sneller dan zijn voorgangers en levert bovendien 30 maal betere grafische prestaties. Ook bieden de nieuwe processoren betere samenwerkingsmogelijkheden op hybride laptops, ultrabooks, all-in-ones en desktopsystemen.
 
De echte innovatie van de vPro-processors is echter op het vlak van authenticatie. Intel introduceert namelijk Intel Authenticate, welke de identiteit van gebruikers op basis van drie factoren verifieert. De eerste authenticatiefactor gebeurt op basis van iets dat u weet, zoals bijvoorbeeld een PIN-code. Hierna wordt er gebruik gemaakt van iets dat u bezit, zoals een smartphone en de laatste factor bestaat uit iets dat u bent, zoals een vingerafdruk.
 
Alle zesde generatie vPro-processoren zullen Intel Authenticate bevatten, maar momenteel is de technologie enkel beschikbaar als preview. Hierdoor kunnen IT-administrators de technologie evalueren en testen. Ook kunnen administrators beslissen hoeveel en welke authenticatiefactoren in hun bedrijf worden toegepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business