qualcomm
Katherine Welles / Shutterstock.com

Chipmaker Qualcomm richt samen met het provinciebestuur van het Chinese Ghuizou een joint venture op. Het nieuwe bedrijf zal server chips maken, en kan ertoe leiden dat Qualcomm zijn focus verlegt.

Advertentie

 
Qualcomm heeft plannen bekend gemaakt voor een joint venture met een Chinese autoriteit, die de start zou kunnen vormen van een strategische omschakeling naar de server chip markt. De chipreus kondigde het nieuwe bedrijf aan tijdens een evenement in het China National Convention Center in Beijing.
 
Zowel Qualcomm als ambtenaren van de regering van de Chinese provincie Ghuizou (aantal inwoners: 38 miljoen) zullen eigenaar van het nieuwe bedrijf zijn, dat de naam Ghuizou Huaxintong Semi-Conductor Technology draagt. Het zal zich concentreren op het design, de ontwikkeling en de productie van server processors.

Samenwerkingsverband

De Chinese provincie Ghuizou heeft een meerderheidsaandeel in de joint venture van 55 procent, Qualcomm bezit de overige 45 procent. Ghuizou Huaxintong start met een kapitaal van ongeveer 280 miljoen dollar. Het bedrijf zal haar activiteiten in Beijing uitvoeren. Als onderdeel van de deal zal Qualcomm onderzoeksondersteuning voorzien en licenties voor server chip technologie leveren.
 
“We hebben al meer dan twintig jaar actief met onze partners in China gewerkt, maar deze strategische coöperatie met Ghuizou betekent een belangrijke vergroting van ons samenwerkingsverband in China,” verklaarde Derek Aberle, President van Qualcomm.
 
Beeld: Katherine Welles / Shutterstock.com
 
Op dinsdag 2 februari organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Advertentie