Ondanks een lichte daling is Intel zeer tevreden over zijn jaarcijfers. De sterke groei in het datacenter- en Internet of Thingssegment geeft het bedrijf vertrouwen in de toekomst.

Advertentie

 
Softwarereus en chipbakker Intel heeft zijn  jaarresultaten voor 2015 vrijgegeven. In zijn financiële eindrapport kondigt het bedrijf aan dat het een nettowinst van 11,4 miljard dollar heeft gemaakt op inkomsten van 55,4 miljard. Die cijfers markeren een lichte daling van enkele procenten tegenover de eindbalans van vorig jaar, maar daartegenover staat dat het laatste kwartaal van 2015 sterker was dan het jaar daarvoor. Voor beursexperts is het een beter dan verwacht resultaat.
 
“We maakten een recordomzet in onze datacenter en Internet of Things business,” licht Intel CFO Stacy Smith toe in een commentaar op de resultaten voor de aandeelhouders. De inkomsten van Intels datacenteractiviteiten groeiden met 11 procent tegenover vorig jaar, het IoT-segment met 7 procent.
 
Het waren voornamelijk Intels hardware-inkomsten die de cijfers naar beneden trokken. Zowel de verkoop van tablets en desktops viel met 16 procent terug, laptops daalden met 9 procent. Ook de software-afdeling noteerde een lichte daling in inkomsten van 2 procent.
 
“Onze 2015 resultaten tonen dat Intel evolueert en dat onze strategie aan het werken is,” stelde CEO Brian Krzanich. “Dit jaar willen we onze groei blijven aansturen door de infrastructuur te helpen uitbouwen voor een steeds slimmere en meer verbonden wereld.”
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Advertentie