datacenter

Seagate richt zich specifiek op energiebewuste clouddatacenters met zijn laatste hard drive. De drager is de duurzaamste in zijn categorie, zo stelt de storagespecialist.

Advertentie

 
Seagates nieuwe 10 terabyte heliumgevulde hard disk drive is de minst energievretende en lichtste in zijn geheugencategorie volgens het bedrijf. De helium HDD is ontworpen met clouddatacenters specifiek in het achterhoofd. Seagate stelt dat belangrijke spelers als Huawei en Alibaba al een order hebben geplaatst.
 
De 3,5 inch roterende schijf heeft een configuratie met zeven platters en veertien koppen, en kan 6 Gbps via SATA leveren of 12 Gbps met een Serial Attached SCSI. De schijf heeft een MTBF (mean time between failures) van 2,5 miljoen uur en voorziet zijn prestaties in een 24×7 multi-drive omgeving.
 
“Meer en meer datacenters worden geopend als gevolg van exponentieel aangroeiende data. Met dit in het achterhoofd, zijn we uiterst gefocust op het verminderen van onze TCO en hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe Seagate Enterprise Capacity 3,5 HDD ons kan helpen met dit doel,” stelt Li Shu, Senior Expert Technical Support bij Alibaba in een statement.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Advertentie