Nieuws

Tableau Software opent eerste Europese datacenter

Na een verdrievoudiging van zijn werkkracht in Ierland, opent Tableau Software zijn eerste Europese datacenter. Hiermee hoopt het bedrijf grote flexibiliteit aan zijn klanten te kunnen bieden.

 
Tableau Software is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, welke meer dan 35.000 klanten heeft in meer dan 150 landen. Om een goede service te kunnen blijven leveren aan zijn groeiende klantenbestand buiten de Verenigde Staten, kondigde het bedrijf in september al aan dat het zijn werkkracht in Ierland ging verdrievoudigen.
 
Het softwarebedrijf doet er nu echter nog een schepje bovenop met een datacenter in Dublin. Deze locatie zal Tableau delen met enkele andere cloud- en internetserviceproviders en vormt tevens het eerste Europese datacenter van het bedrijf. Het datacenter zal worden ondersteund door een disaster recovery-faciliteit in München.
 
In tegenstelling tot vele andere bedrijven, welke datacenters voornamelijk prijzen om hun goede prestaties, ziet Tableau toekomst in de flexibiliteit van de technologie. “Met het openen van een Europees datacenter, reageren we op de wens van onze klanten om te kunnen kiezen waar hun data wordt bewaard,” besluit James Eiloart van Tableau Software.
 
Op donderdag 17 maart organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminarie rond datacenter optimisation. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business