Brussel

Softwareleverancier Comarch maakt zijn voornemens duidelijk: een sterkere positie in de Benelux veroveren. De opening van een nieuw kantoor moet het beginpunt zijn van een grotere expansie.

Advertentie

 
IT-bedrijf Comarch opende onlangs een nieuw kantoor in Brussel, en heeft vorige week businesspartners en de pers uitgenodigd voor een kennismakingsronde. Als IT-leverancier is Comarch geen onbekende: het is al zo’n tien jaar actief in de Benelux. Het heeft echter groeiambities, en de verse werkplek in de hoofdstad moet de aanwezigheid van Comarch in de regio verhogen. Het softwarebedrijf werd in Polen opgestart na de implosie van het communisme begin jaren ’90, en groeide uit tot een internationale speler die nu actief is in meer dan 40 landen.
 

Comarch
Rechts: Wojciech Pawlus, General Manager Comarch Benelux

In onze contreien kan het Poolse bedrijf al verschillende klinkende namen tot zijn klantenbestand rekenen, waaronder ING, Delta Lloyd (nu Nagelmackers), KPN en Brussels Airlines. “We zijn indertijd met projecten in de Benelux gestart omdat klanten in ons geïnteresseerd waren, ondanks onze relatieve onbekendheid en de aanwezigheid van grotere concurrenten. We hopen in de komende jaren onze aanwezigheid hier te verstevigen, maar zien het ook als een strategische plaats om actief te zijn in het hele West-Europese gebied,” stelt Wojciech Pawlus, General Manager voor Comarch Benelux.
 
Comarch biedt een brede waaier aan IT-diensten aan voor diverse sectoren, van autobouwers tot elektronicafabrikanten, telecomoperatoren en financiële instellingen. Hun software-oplossingen dekken vele IT-aspecten, van content management programma’s en IT security tot BI, Big data en iOT-platformen of de implementatie van ERP. Verder hebben ze ook heel wat knowhow in de ontwikkeling van loyalty programma’s voor allerhande organisaties, een van de speerpunten van het bedrijf en wat ze onlangs ook met succes deden voor Brussels Airlines.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.