Nieuws

Traditionele afleidingen hebben positief effect op productiviteit

In tegenstelling tot wat we verwachten behoort sociale media niet tot de belangrijkste bron van afleiding op de werkvloer. De traditionele pauzeactiviteiten blijven namelijk erg belangrijk.

 
Uit een enquête van BambooHR  blijkt dat werknemers niet het meest worden afgeleid door sociale media, zoals we wel eens vermoeden, maar door de meer traditionele activiteiten. Het merendeel van de ondervraagden geeft namelijk toe het meeste tijd te verliezen aan bezoekjes aan de keuken, de koffiemachine en het toilet. Ook tegen roddelen met collega’s zeggen medewerkers geen nee, al vinden vrouwen deze vorm van vermaak wel belangrijker dan mannen.
 
Van de ondervraagden vindt 20 procent dat dergelijke afleidingen een negatief effect hebben op hun prestaties. Verrassend genoeg vinden evenveel werknemers dat deze pauzemomenten hun efficiëntie net positief beïnvloeden. De reden achter deze contradictie kunnen we terugvinden door de belangrijkste afleidingen van beide groepen te vergelijken.
 
De groep die een prestatieverbetering merkt, spendeert namelijk het meeste tijd aan traditionele pauzeactiviteiten, zoals roddelen en naar muziek luisteren. Ook pauzemomenten inlassen weg van hun bureau, lijkt hun concentratie de rest van de dag te verbeteren. De werknemers die een negatieve invloed van afleidingen merken, spenderen daarentegen meer tijd aan digitale activiteiten, zoals sociale media en surfen op het web.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business