Nieuws

Hewlett Packard Enterprise ziet toekomst in flashopslag

Enkele jaren geleden was HP nog nergens te bekennen in de markt van flashopslag. Toch weet het bedrijf zich nu als één van de hoofdspelers in dit segment te profileren.

 
De markt van de traditionele opslagtechnologieën krimpt zienderogen, terwijl de vraag naar flashgeheugen exponentieel groeit. Ook dit jaar wordt verwacht dat het marktaandeel van flashopslag alleen maar zal toenemen.
 
“Flash is waarschijnlijk momenteel de grootste speler in de opslagindustrie. De grootste drijfveren achter deze groei zijn de consument en de alomtegenwoordigheid van flash. Hierdoor is de vraag naar flash gegroeid, waardoor de productiekosten zijn gedaald. Dit is met name zichtbaar in de bedrijfswereld,” weet Phil Davis van Hewlett Packard Enterprise (HPE).
 
Ondanks het feit dat HPE zich pas later op de flashtechnologie heeft geconcentreerd, doet het bedrijf het verre van slecht. Volgens IDC was HP zelfs de tweede belangrijkste speler in de markt van flashopslag tijdens het tweede kwartaal van vorig jaar. Dat HPE meer ervaren bedrijven in dit segment achter zich weet te houden, is volgens Davis te wijten aan het feit dat het bedrijf een unieke positie bekleedt op het vlak van flash.
 
“We hebben er langer over gedaan om ons op de markt van flashoplossingen te concentreren. We vonden namelijk dat vroegere flashoplossingen verschillende compromissen bevatten; Ze waren erg duur of niet schaalbaar. Daarom hebben we onze tijd genomen om een flashoplossing van de grond af op te bouwen. Hierdoor werkt onze flashtechnologie samen met de rest van onze 3PAR-oplossingen,” aldus Davis.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business