Praag

De Taiwanese fabrikant Foxconn - bekend als hofleverancier van Apple en andere techgiganten - zet zijn eerste stap op de Europese datacentermarkt. Het bedrijf opent een faciliteit in Praag, samen met een partner.

Advertentie

 
Bij de meeste Europeanen zal de naam Foxconn een belletje doen rinkelen als het bedrijf dat iPhones en andere hightechgadgets produceert voor heel wat grote namen, maar het Taiwanese bedrijf is ook al lang actief op de datacentermarkt. Samen met zijn Tsjechische partner KKCG gaat het nu een eerste directe investering doen in een Europees datacenter, in Praag.
 
Die investering bedraagt 101 miljoen dollar en bezorgt Foxconn een aandeel van 50 procent in het nieuwe bedrijf SafeDX, dat de basis moet vormen voor een grotere activiteit van de fabrikant in Europa via R&D en datacenters. Foxconn ziet dit niet alleen als een manier om een stevigere voet aan wal te krijgen in de Europese markt, maar ook een kans voor Europese bedrijven om via hen hun services aan de Aziatische markt te leveren.
 
Alan Macintyre, CEO van Foxconns Tsjechische afdeling, stelde dat “Foxconns nieuwe investeringsstrategie niet enkele focust op het bouwen van datacenters, maar ook en belangrijker, op het verschaffen van gerelateerde services. Het eerste datacenter in Praag is een pilootproject, dat we willen opvolgen met een expansie in heel Europa. De diensten die we aanbieden zijn niet enkel voor grote bedrijven, maar ook voor middelgrote en kleine ondernemingen.”

Advertentie