Nieuws

Microsoft neemt big data specialist Metanautix over

Microsoft versterkt zijn big data en analytics port folio met de aankoop van het Amerikaanse bedrijf Metanautix.

 
 
 
Microsoft heeft het big data analytics bedrijf Metanautix opgekocht voor een onbekende som, zo lieten vertegenwoordigers van het bedrijf weten. Metanautix biedt producten aan die een analytics engine gebruiken om gestructureerde en ongestructureerde data te doorzoeken met behulp van SQL. De Quest data-engine van het bedrijf laat aan gebruikers toe om eender welke data te combineren in een tabel, ongeacht het format, en ongeacht of data on-premise of in de cloud zit.
 
“De [Metanautix] oplossing kan data integreren van traditionele datawarehouses zoals SQL Server, Oracle en Teradata, van open source NoSQL databases als MongoDB en Cassandra, en van business systemen zoals Salesforce.com en een brede waaier van andere cloud en on-premise dataruimtes,” stelde Joseph Sirosh, Corporate Vice President van Microsofts Data Group in een blogbericht. “De sleutel van Metanautix’ aanpak is het snel en op grote schaal doorzoekbaar maken van een brede variëteit aan data via SQL, de meest gebruikte data query programmeertaal.”
 
Sirosh liet verstaan dat Microsoft meer details zal vrijgeven “in de komende maanden” over hoe het bedrijf de technologie van Metanautix wil integreren in SQL Server en het Cortana Analytics pakket.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business