dell

Dell Secureworks trekt naar de beurs. Het bedrijf neemt afstand van moederbedrijf Dell, maar blijft onder diens controle. Bovendien onthullen de papieren dat Secureworks in het rood staat.

Advertentie

 
Technologiebedrijf Dell Secureworks heeft het papierwerk ingediend om publieke aandelen te kunnen uitschrijven. De gegevens dat het daarvoor heeft vrijgegeven tonen aan dat de omzet van het bedrijf groeit, maar ook de verliezen. Dell kocht Secureworks in 2011, volgens bronnen voor zo’n 612 miljoen dollar.
 
Dell is momenteel bezig om zich af te scheiden van Secureworks via een spin-off. De actie kadert in de complexe onderhandelingen waarmee het moederbedrijf nu bezig is met EMC, dat het kocht voor ettelijke miljarden.
 
Secureworks wordt niet onafhankelijk nu het naar de beurs trekt. “Denali zal ons blijven beheren na de beursgang, en zal controle kunnen uitoefenen over alle dingen waarvoor de goedkeuring van de aandeelhouders nodig is, inclusief de aanstelling van bestuurders en de goedkeuring van belangrijke transacties,” laat Secureworks weten. Denali is het bedrijf dat Dell creërde nadat het zichzelf uit de beurs terugtrok. De blijvende controle van het moederbedrijf zou kopers kunnen afschrikken om te investeren in aandelen van Secureworks, maar er is nog een tweede obstakel: de ophopende verliezen.
 
In 2014 stond Secureworks voor 29,5 miljoen dollar in het rood, op een omzet van 190,7 miljoen. Dat vergrootte in het volgende jaar naar een put van 57,5 miljoen op een omzet van 245,4 miljoen dollar. Secureworks heeft momenteel 39,4 dollar aan cash beschikbaar, dat het hoopt uit te breiden door de uitgifte van aandelen. Op welke waarde de opties zullen starten, is nog niet bekend gemaakt.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.