Nieuws

Googles autonome wagens krijgen eigen bedrijf

De groepering van dochterondernemingen, Alphabet, krijgt er een nieuwe telg bij. Ook de autonome wagens van Google zullen op hun eigen benen moeten staan.

 
De Google Car had vooralsnog een plaats binnen Google Research, het dochterbedrijf van Alphabet waar er aan nieuwe uitvindingen wordt gewerkt. Na uitgebreide tests en kilometers rijervaring, zijn de autonome wagens echter klaar om op hun eigen benen te staan. Alphabet richt daarom volgend jaar een nieuwe dochteronderneming op, welke uitsluitende uit de zelfrijdende auto’s zal bestaan. Na jaren van investeringen, zullen de wagens hierdoor voor het eerst geld moeten opbrengen.
 
Om geld te verdienen aan de Google Car wil Alphabet een taxidienst oprichten. Hoogstwaarschijnlijk zal de taxiservice afgetrapt worden in kleine en veilige omgevingen, zoals campussen. Op dergelijke domeinen is het eenvoudiger om de wagens correct te programmeren en te managen. Bovendien is het makkelijker de benodigde licenties te verkrijgen voor dergelijke omgevingen dan voor publieke wegen.
 
Met de taxidienst gaat Alphabet openlijk de strijd aan met Uber. De online taxiservice kondigde begin dit jaar een project voor autonome wagens aan en kan bovendien op de steun van Google Venture rekenen, een andere dochteronderneming van Alphabet. Velen beschuldigde Alphabet daarom van een belangenconflict. Door de verhuis van Google Car naar een eigen bedrijf, zal er echter meer ruimte zitten tussen beide initiatieven. Bovendien is het project van Uber volledig onafhankelijk van Google en heeft het bedrijf al eerder laten vallen dat het graag gebruik zou maken van Teslas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business