Microsoft

Uiteindelijk bleek de onbeperkte OneDrive opslag die Microsoft had belooft niet voor iedereen te gelden. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt wie er wel van kan profiteren op OneDrive for Business.

Advertentie

 
Enkele dagen nadat Microsoft boze klanten probeerde te sussen omdat ze hun beloofde ongelimiteerde opslag op OneDrive niet kregen, heeft het bedrijf de OneDrive for Business roadmap geüpdatet. Het vernieuwde document levert antwoorden voor de zakelijke abonnees van de clouddienst over de grootte van hun uiteindelijke opslagruimte.
 
In oktober van vorige jaar beloofde Microsoft alle gebruikers, zowel consumenten als professionals, dat ze onbeperkte opslagruimte zouden ontvangen op de clouddienst. Hoe draait dat nu uit voor de zakelijke gebruikers? Sommigen zullen de ongelimiteerde ruimte krijgen die Microsoft had aangekondigd, vanaf het einde van deze maand. Een bijkomend pluspunt is dat Microsoft nu al is gestart met het uitrollen van de vernieuwde versie van de OneDrive sync software voor Windows en Mac.
 
Wie komt in aanmerking? De roadmap stelt dat de volgende types van abonnementen in aanmerking komen, bij organisaties die meer dan vijf werknemers hebben:
 
-Office 365 Enterprise E3, E4 en E5
-Office Government E3, E4 en E5
-Office 365 Education
-OneDrive for Business Plan 2 en SharePoint Online Plan 2
 
Eind december begint Microsoft met het uitbreiden van hun cloudcapaciteit van 1 TB naar 5 TB per gebruiker. Die fase zou in maart 2016 afgerond moeten zijn. Willen klanten meer ruimte dan 5 TB, dan moeten ze dat aanvragen via Microsoft Support. Alle andere abonnees krijgen de beschikking over 1 TB aan opslag.

Advertentie