Nieuws

Dit veroorzaakte de urenlange downtime van Office 365

Twee weken geleden was het voor Europese Office 365-klanten urenlang niet mogelijk om op het platform aan te melden. In een rapport van Microsoft wordt de oorzaak van het probleem toegelicht.

 
Op 3 december was het voor veel klanten in de Europese regio niet mogelijk om aan te melden op Office 365. Het probleem begon rond 9 uur en duurde ongeveer vier uur. Ook Outlook en Outlook on the web hadden die dag authenticatieproblemen, maar dit probleem was minder wijdverspreid.
 
Volgens het rapport, dat te bekijken is via Office 365 Dashboard, was het voor getroffen gebruikers niet mogelijk om aan te melden op het Office 365-portaal. Ook slaagden sommige gebruikers er niet in de Office 365-services te bereiken, waaronder SharePoint Online, Power BI, Microsoft Intune, Yammer en Exchange Online. Het probleem met Exchange Online had op zijn beurt een impact op Outlook on the web.
 
De oorzaak van de authenticatieproblemen van Office 365 was tweeledig. In de eerste plaats zorgde een recente update voor configuratieproblemen tussen de productie- en preproductie authenticatie-infrastructuur. Dit zorgde ervoor dat sommige aanvragen verkeerd verzonden werden, met een backlog op het Azure Active Directory (AAD) tot gevolg. Deze backlog zorgde er dan weer voor dat de resources van het systeem zwaar werden belast. Met het beginnen van een nieuwe werkdag werd het dataverkeer bovendien drukker, waardoor authenticatie-aanvragen mislukten.
 
Om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen, zal Microsoft zijn testprocedures verbeteren. Ook wil het bedrijf extra backupmechanismes toevoegen, zodat klanten onder andere van een oudere versie van de authenticatieservice gebruik kunnen maken. Bovendien zal Microsoft verschillende detectie- en herstelmechanismes aan zijn systemen toevoegen. Volgens het rapport zullen de aanpassingen in december 2015 worden doorgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business