Kubernetes

De overeenkomst tussen VMware en EMC over joint-venture Virtustream is afgesprongen: VMware heeft zich teruggetrokken, waarschijnlijk in een poging om zichzelf te redden.

 
VMware trekt zich terug uit de plannen met moederbedrijf EMC om de joint-venture Virtustream op te zetten. Het bedrijf heeft nog geen officiële verklaring voor de actie vrijgegeven, maar het lijkt waarschijnlijk dat de dalende koers van de aandelen van VMware de hoofdoorzaak is.
 
De gebeurtenis is sterk verbonden met de miljardendeal die Dell afsloot voor de aankoop van EMC, dat een meerderheidsparticipatie van 80 procent in VMware bezit. Acht dagen nadat die verkoop werd aangekondigd, lieten EMC en VMware weten dat ze een joint-venture onder de naam Virtustream zouden oprichten waarin ze beiden een aandeel van 50 procent zouden hebben.
 
Dat de balans van Virtustream echter volledig op de schouders van VMware zou vallen, zat vele aandeelhouders niet lekker. Dat feit, gekoppeld aan de al bestaande onzekerheid over het lot van VMware na de deal met Dell, zette velen ertoe om hun VMware-opties te dumpen na de Virtustream aankondiging, met een scherpe daling in waarde tot gevolg.
 
De koers herleefde even weer nadat VMware zijn terugtrekking uit Virtustream bekend maakte, maar uiteindelijk bleven de aandelen op ongeveer dezelfde waarde steken.
 
Beeld: POSSOHH / Shutterstock.com