Nieuws

China domineert markt van korte domeinnamen

Sinds oudsher zijn er steeds uiteenlopende manieren van investeren geweest. In China heeft men het licht gezien in korte domeinnamen.

 
De voorbije jaren is er een nieuwe investeringstrend ontstaan, die voor velen ongemerkt voorbij is gegaan. Chinese investeerders kopen namelijk volop korte domeinnamen op. Doordat het aantal unieke domeinnamen beperkt is, stijgt de kostprijs van dergelijke URL’s exponentieel. Hierdoor worden er maandelijks tientallen miljoenen dollars uitgewisseld bij het overkopen van .com-namen.
 
Door deze trend werd een maand geleden een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis der domeinnamen behaald. Maar liefst 136 van de 676 .com-namen bestaande uit twee letters waren toen namelijk eigendom van Chinezen. Hiermee werd de kaap van de 20 procent net overschreden. Ook werd diezelfde week een recordaantal nieuwe domeinnamen geregistreerd. Op drie weken tijd werden er namelijk 3,2 miljoen nieuwe .com-namen in gebruik genomen, wat meer was dan in het volledige tweede kwartaal van dit jaar.
 
In het Westen probeert men nog steeds te begrijpen wat er allemaal speelt op de Chinese markt. Domeinnamen met karakters die volgens ons het meest waardevol zijn, zoals klinkers, worden namelijk bijna niet opgekocht door Chinese investeerders. De letters ‘q’, ‘z’ en ‘j’ zijn daarentegen wel erg in trek. Hierdoor is de waarde van .coms bestaande uit drie karakters van lagere kwaliteit vervijfvoudigd naar 50.000 dollar en meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business