Nieuws

Waarde IoT bereikt 1,3 biljoen dollar in 2019

Het Internet of Things kent al enige tijd een wereldwijde opmars. Over vier jaar zal de industrie hierdoor maar liefst 1,3 biljoen dollar waard zijn.

 
 
In zijn laatste studie voorspelt IDC dat de hoeveelheid uitgegeven geld aan het Internet of Things wereldwijd zal stijgen met 17 procent in de komende vier jaar. Dit houdt in dat de waarde van IoT maar liefst 1,3 biljoen dollar zal bereiken tegen 2019. Binnen IoT is de waarde van productie en transport het voorbije jaar het hardst gestegen. Aan productie is er namelijk 165,6 miljard dollar uitgegeven en transport behaalde een waarde van 78,7 miljard.
 
“Productie en transport zijn uitermate geschikte voor het toepassen van IoT,” legt Vernon Turner van IDC uit. “Beide industrieën zijn alle enige tijd bezig met het verbinden van hun bevoorradingsketens, producten, klanten en werknemers.”
 
De komende jaren zullen de IoT-uitgaves zich echter ook naar andere industrieën verspreiden. Onder andere de verzekerings-, gezondheidszorgs- en consumentenmarkt zullen de nieuwe technologieën omarmen. Dit is met name goed nieuws voor liefhebbers van smarthomes en makers van consumententoestellen.
 
Op 15 december organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over de ICT-trends voor 2016. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business