Nieuws

Google lanceert tweede generatie Cloud SQL

Google Cloud Platform upgradet zijn service van MySQL-databases met de tweede generatie Cloud SQL. De verbeterde databaseservice is niet alleen flexibeler, maar ook stukken sneller.

 
Cloud SQL kende zijn debuut in 2011. De tweede generatie van de databaseservice heeft dan ook lang op zich laten wachten, waardoor Google alle tijd heeft gehad om het vernieuwde platform tot in de puntjes uit te werken. De aankondiging van Google  doet in elk geval al grote ogen opzetten. Volgens het bedrijf is de nieuwe versie namelijk 7,5 keer sneller en is de capaciteit 20 keer hoger.
 
Ook het gebruiksgemak van het platform zet Google in de schijnwerpers. “U kan alle banale en tijdrovende taken, die toch belangrijk zijn, uit handen geven. Het uitrollen van patches en updates en het managen van backups kan bijvoorbeeld allemaal automatisch gebeuren. Hierdoor kan u zich concentreren op het ontwikkelen van goede applicaties,” legt Brett Hesterberg van Google uit.
 
Als laatste benadrukt Hesterberg de flexibele manier van betalen. U hoeft namelijk geen contract van verschillende jaren aan te gaan om van een voordelig tarief te genieten. Ook kan u beginnen met het betalen voor goedkopere micro-instanties voor kleine applicaties, waarna u te allen tijde kan uitbreiden. Als laatste is het eveneens mogelijk om per minuut van activiteit te betalen. Dit is met name interessant voor bedrijven die niet continu gebruik maken van hun database.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business