Philips

Het Nederlandse bedrijf Philips sloot de afgelopen dagen diverse samenwerkingsverbanden af met Cisco, Bosch en SAP om zijn slimme verlichting in nieuwe producten te integreren.


 
Fabrikant Philips heeft strategische samenwerkingsverbanden afgesloten met Cisco, Bosch en SAP voor zijn programmeerbare verlichting. De bedrijven gaan allen netwerkproducten uitbrengen geënt op de slimme lampen van Philips. Dat meldt persbureau Reuters.
 
Philips CEO Eric Rondolat kondigde het nieuws woensdag aan. Hij liet weten dat het bedrijf met Cisco zou collaboreren ronde slimme kantoorverlichting, met Bosch rond thuistoepassingen, en met SAP zou werken om applicaties van zijn verlichting voor slimme stadsinfrastructuur te ontwikkelen.
 
De deals zijn niet exclusief en details over de financiële overeenkomsten werden niet vrijgegeven. Reuters speculeert dat de samenwerkingen verband houden met de aanstaande splitsing van Philips in 2016 waarbij de verlichtingsafdeling als een nieuw bedrijf verdergaat. Philips zelf zal zich concentreren op zijn producten voor de gezondheidszorg.
 
Daarnaast trok het bedrijf ook meer partners aan voor zijn consumentenlijn Philips Hue. Zowel Bosch als Samsung en Logitech verklaarden zich een Friend of Hue, het samenwerkingsprogramma dat Philips heeft opgezet voor bedrijven die zijn slimme lampen integreren in hun eigen producten.
 
Beeld: Alexander Tihonov / Shutterstock.com

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.