Microsoft wordt meer en meer een teamspeler. Nu probeert het ook Linux-gebruikers in te pakken met een officieel Linux-examen.

Advertentie

 
Microsofts cloudgebaseerde platform Azure richt zich op de bedrijfswereld. Het is bedoeld om software aan te bieden die niet plaatselijk geïnstalleerd moet worden, maar werkt vanop een server. Binnen deze ondernemingen moet de IT-afdeling ervoor zorgen dat alles naar wens werkt. Om het platfrom plaatselijk te kunnen beheren, en bij te blijven met de laatste nieuwe ontwikkelingen, schrijft Microsoft geregeld examens uit om een ‘Azure certificaat’ te bekomen.
 
Aangezien het Azure platform nu ook acht Linux-distributies ondersteunt, waaronder Ubuntu, Oracle Linux, openSUSE en Red Hat Linux Enterprise, gaat Microsoft ook Linux-certificaten uitreiken. Wie slaagt voor zowel het Azure-examen als het Linux-examen, dat werd opgezet in samenwerking met The Linux Foundation, krijgt een dubbel certificaat.
 
De strategie achter het nieuwe certificaat is niet ver te zoeken: Linux-gebaseerde distributies winnen aan terrein en voor Microsoft levert het goed geld op. Het certificaat zelf zal hoogstwaarschijnlijk erg gegeerd zijn voor zij die zich met hun cv willen onderscheiden van concurrenten.
 
Sommigen zien deze stap als een voorbode van meer. Wie weet zien we volgend jaar wel de eerste Microsoft Linux-distributie?

Advertentie