Yahoo account verwijderen
bron: Katherine Welles / Shutterstock.com

Yahoo heeft de speculaties over zijn toekomst op zijn kop gezet: in plaats van zijn Alibaba-investering in een apart bedrijf onder te brengen, gaat het al zijn internetactiviteiten afstoten.

 
Na heel wat speculatie over wat het geplaagde bedrijf zou gaan doen, heeft Yahoo gisteren in zijn kaarten laten kijken. Verschillende analisten hadden verwacht dat het bedrijf zijn investering in de populaire Chinese webshop Alibaba ten gelde zou maken als een spin-off.
 
In plaats daarvan liet het bedrijf weten het tegenovergestelde te gaan doen: het behoudt de Alibaba-investering en gaat al zijn andere activiteiten afstoten. Het doopte dat plan een “omgekeerde spin-off”.
 
“Dankzij onze intieme familiariteit met Yahoo’s unieke situatie, blijft de raad van bestuur toegewijd aan het bereiken van de significante bedrijfsvoordelen en voordelen voor onze aandeelhouders die kunnen gerealiseerd worden door het afscheiden van de Alibaba-investering van de rest van Yahoo,” stelde Maynard Webb, voorzitter van Yahoo’s raad van bestuur. “Om dit te bereiken zullen we ons nu focussen op het omgekeerde spin-off plan.”
 
Webb beklemtoonde tijdens een interview met de Amerikaanse zender CNBC dat het onderbrengen van de internetactiviteiten van Yahoo in een nieuw bedrijf geenszins betekent dat het die onderdelen actief wil verkopen.
 
Ook over de rol van CEO Marissa Mayer deden veel speculaties de ronde, maar haar positie lijkt voor het moment onbedreigd. Mayer werd in 2012 aangesteld om het toen al dwalende Yahoo terug aantrekkelijk te maken.
 
Beeld: Katherine Welles / Shutterstock.com

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.