microsoft
bron: Ken Wolter / Shutterstock.com

Om de Europese bezorgdheid rond privacy te sussen, garandeert Microsoft in zijn nieuwe Duitse clouddatacenters dat toegang tot gegevens strikt gereguleerd zal zijn.

Advertentie

 
Microsoft kondigde midden november aan dat het klanten in Duitsland een extra beschermingslaag zou bieden voor de cloud in zijn datacenters. Het heeft nu meer details onthult over hoe het dat wil aanpakken.
 
Het bedrijf maakte eerder al bekend dat het twee nieuwe Duitse datacenters in de tweede helft van 2016 zou runnen, gelokaliseerd in Madgeburg en Frankfurt. Deze datacenters, die clouddiensten Azure, Office 365, en Dynamics CRM online zullen aanbieden, bieden gebruikers de optie om hun data-toegang te laten controleren door een vertrouwde derde partij, en niet Microsoft. Die betrouwbare partij is T-Systems, een dochteronderneming van Deutsche Telekom.
 
Ralf Wigland, senior program manager voor global ecosystem bij Microsoft Duitsland, heeft die beschermingslaag nog meer toegelicht in een blogpost. Toegangsrechten voor gegevens bewaard in de Duitse datacenters van Microsoft zullen toegewezen worden volgens een model gebaseerd op rollen. Die rollen slaan op functies, zoals “lezer”, “eigenaar” en/of op locaties zoals server, mailboxes etc.
 
Wigland beklemtoont: “Microsoft heeft in dit nieuwe model geen enkel recht tot toegang tot klantendata. Alleen voor speciale doeleinden zoals ondersteuning voor een klant kan het bedrijf tijdelijk toegang krijgen, en die zal toegekend worden door de Data Trustee (T-Systems) aan de Microsoft programmeur, en enkel voor een specifiek gebied. […] Microsoft kan op geen enkele manier zichzelf die toegang geven.”
 
Daarbovenop zal de data van Duitse klanten enkel in die twee datacenters opgeslagen worden, waarbij de communicatie tussen beiden via een aparte netwerklijn loopt van een Duitse provider.
 
Op 15 december organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over de ICT-trends voor 2016. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be
 
Beeld: Ken Wolter / Shutterstock.com

Advertentie