A truck passes a Luxembourg road sign at the border between Belgium and Luxembourg in this September 11, 2013 file photo. REUTERS/Yves Herman

Om het leven van pendelaars eenvoudiger te maken, werken Mobistar en Orange Luxemburg samen. Deze samenwerking voorkomt netwerkonderbrekingen en extra kosten.


 
Mobistar wil het voortaan eenvoudiger maken voor klanten die tussen België en Luxemburg pendelen. Voorheen zorgde het oversteken van de grens er namelijk voor dat de verbinding met het netwerk wegviel. Na enkele ogenblikken te hebben gewacht, werd de verbinding via het buitenlandse netwerk weer opgezet.
 
Om deze onderbreking te voorkomen, hebben Mobistar en Orange Luxemburg hun netwerk geoptimaliseerd. Zo zal een gesprek aangegaan in België niet langer onderbroken worden op het moment dat u de Luxemburgse landsgrenzen overschrijdt. De oproep zal namelijk van de Belgische mobiele operator naar de Luxemburgse worden overgedragen, zonder dat enige onderbreking nodig is. Uiteraard werkt deze optimalisatie ook in de omgekeerde richting.
 
Ook voor uw portefeuille is de samenwerking tussen de operatoren goed nieuws. De oproep zal namelijk voortaan aan hetzelfde tarief worden gefactureerd als in het land waar de oproep tot stand werd gebracht. Op deze manier hoeft u geen roamingkosten te betalen en indien u een abonnement met gratis belminuten heeft, behoort het gratis bellen in Luxemburg zelfs tot de mogelijkheden.
 
Volgens Mobistar zullen 60.000 van zijn klanten regelmatig gebruik maken van de nieuwe dienst. Ook is de mobiele operator druk bezig met het opzetten van soortgelijke samenwerkingen met andere landen.

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.