firefox
Bron: Evan Lorne / Shutterstock.com

Een advertentie-initiatief dat browser Firefox enkele maanden geleden lanceerde, wordt alweer afgevoerd. Niet het juiste moment, zo stelt de organisatie.


 
Mozilla gaat zijn onlangs geïntroduceerde reclame-tegels alweer verwijderen. Deze zomer lanceerde de organisatie achter de browser zonder veel ruchtbaarheid “suggestie-tegels”, die gesponsorde content toonden op nieuw aangemaakte tabbladen. Mozilla heeft laten weten dat het het experiment opdoekt.
 
Het nieuws kwam via een blogpost van Mozilla vice-president Darren Herman, die stelde dat de organisatie het adverteren via de browsertegels stelselmatig zal afbouwen in de komende maanden, rekening houdend met de overeenkomsten die Mozilla al had gemaakt. De beslissing kwam er volgens Herman omdat de organisatie “zich wil focussen op content ontdekking”.
 
Het betekent niet dat Mozilla compleet stopt met het aanwenden van reclame voor inkomsten. “Mozilla blijft werken aan manieren om een betere balans te brengen in het advertentie-ecosysteem, in ieders voordeel. We willen content-ervaring en ontdekking voor onze producten heruitvinden,” aldus Herman. Hij liet zich ook ontvallen dat “adverteren in Firefox een geweldige business zou kunnen zijn, maar het is op dit moment niet de juiste business voor ons.”
 
Beeld: Evan Lorne / Shutterstock.com