Nieuws

Epson lanceert papierrecylage op kantoor

Fabrikant Epson onthult het eerste apparaat dat de recyclage van papier op kantoor mogelijk maakt. Het bedrijf wil de machine in 2016 op de markt brengen.

 
Hardwareproducent Epson heeft naar eigen zeggen de eerste machine ontwikkeld waarmee papier op kantoor gerecycled kan worden. Voer de PaperLab enkele gebruikte documenten aan het ene eind, en schone witte bladen komen eruit aan het andere einde.
 
De machine is ook snel, het zou 14 A4 pagina’s per minuut kunnen verwerken en kan zelfs verschillende formaten produceren, zoals A3 pagina’s, dikker papier voor bedrijfskaartjes, gekleurd en geparfumeerd papier. Bovendien voert Epson aan dat het een effectieve en veilige manier is om confidentiële documenten te vernietigen, omdat het papier tot vezels wordt afgebroken.
 
Epson heeft nog niet veel weggegeven over hoe de PaperLab technisch in elkaar zit, maar verklaart in zijn persbericht dat het een “droog vezel proces” toepast, waarbij geen water nodig is zoals in gangbare recyclagetechnologie. Simpel gesteld breekt de machine het papier af tot vezels, waarna het deze opnieuw bindt en eventueel extra elementen toevoegt voor speciaal papier, en uiteindelijk terug tot vellen papier drukt.

 
De precieze afmeting van de PaperLab geeft het bedrijf ook nog niet vrij, maar de persfoto toont alvast een fors uit de kluiten gewassen apparaat. Epson zal een prototype presenteren op de Eco-Products beurs in Tokyo die plaatsvindt van 10 tot 12 december. Het bedrijf wil de machine in 2016 op de markt brengen.
 
Op 15 december organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over de ICT-trends voor 2016. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business